Δουλεύεις πολλές ώρες; Νιώθεις ότι χρειάζεται να αφιερώνεις λίγο περισσότερο χρόνο στα παιδιά σου; Στο παρακάτω άρθρο θα βρεις μια ιδέα για να περάσεις ένα όμορφο σαββατοκύριακο που θα κάνει τα παιδιά σου πιο χαρούμενα και θα σε βοηθήσει να αποδράσεις από την καθημερινότητά σου!

Πέμπτη βράδυ ετοιμάζεις βαλίτσες. Παρασκευή αμέσως μετά τη δουλειά φεύγετε όλοι μαζί για Ναύπλιο για ένα όμορφο σαββατοκύριακο που θα σας βοηθήσει να περάσετε λίγο περισσότερο χρόνο μαζί και να δημιουργήσετε άλλη μία ωραία οικογενειακή ανάμνηση!

Τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, στο Φουγάρο θα βρεις δημιουργικές δραστηριότητες που αφορούν γονείς και παιδιά.

Στις 10:30-12:00 η παιδαγωγός Βασιλική Αναστοπούλου τραγουδάει-παίζει-δημιουργεί μαζί με τα παιδιά σου. Τα παιδιά σου θα αναπτύξουν την δημιουργικότητά τους μέσα από την αφήγηση μίας ιστορίας, θα δημιουργήσουν κατασκευές με εικαστικά υλικά, θα λειτουργήσουν ατομικά και ομαδικά με τα άλλα παιδάκια.

Για όση ώρα τα παιδιά σου βρίσκονται με την κυρία Βασιλική, εσύ και ο αγαπημένος σου μπορείτε να περιηγηθείτε στον χώρο του Φουγάρου, να απολαύσετε τον καφέ σας, να κάνετε ψώνια.

Στις 12:30 και για μία ώρα θα μπορείς να παίξεις και εσύ με τα παιδιά σου με την καθοδήγηση της κυρίας Βασιλικής, παράλληλα με άλλους γονείς με τα παιδιά τους, και να περάσετε μία όμορφη ώρα που σίγουρα θα κάνει τα παιδιά σας πιο χαρούμενα! (Περισσότερες πληροφορίες εδώ)

Η Κυριακή έχει πιο εκπαιδευτικό χαρακτήρα που μπορεί να συνδυαστεί με περπάτημα. Το Παλαμήδι, η Ακροναυπλία και το Μπούρτζι είναι από τα πιο βασικά αξιοθέατα της πόλης που μπορούν να σε ταξιδέψουν στην ιστορία του πολιτισμού μας και να σου προσφέρουν απίστευτη θέα.

Μονοπάτια για πεζοπορεία

Μονοπάτι 1- Ο γύρος της Αρβανιτιάς (Εδώ)

Μονοπάτι 2 – Παραλια Αρβανιτιάς προς παραλία Καραθώνας (Εδώ)

Μονοπάτι 3 – Λόφος της Ακροναυπλίας (Εδώ)


Αξιοθέατα της πόλης

Παλαμήδι Κάστρο

Φωτογραφίες: Εδώ

Πληροφορίες: Εδώ

Τοποθεσία: Εδώ

Βίντεο: Εδώ

Ακροναυπλία Κάστρο

Φωτογραφίες: Εδώ

Πληροφορίες: Εδώ

Τοποθεσία: Εδώ

Βίντεο: Εδώ

Μπούρτζι Κάστρο

Φωτογραφίες: Εδώ

Πληροφορίες: Εδώ

Τοποθεσία: Εδώ

Εστιατόρια

Όμορφο ταβερνάκι (μέσα στα στενά της παλιάς πόλης, Ελληνική κουζίνα σε αρκετά μοντέρνα έκδοση, αν το επισκευθείτε – δοκιμάστε σίγουρα τη πανσέτα με τη σάλτσα σόγιας, τη σαλάτα όμορφο ταβερνάκι, το χοιρινό κότσι . (κλίκ εδώ για τοποθεσία)

Ρούλης Ψαροταβέρνα (3,5 χιλιόμετρα έξω από τη πόλη, στη παραλιακή οδό προς Ν.Κίο – η πρώτη ταβέρνα που θα συναντήσετε στα δεξιά – αν το επισκευθείτε, δοκιμάστε σίγουρα τη πέστροφα φιλέτο, βακαλαίο κροκέτες με σκορδαλιά, καλαμάρι φρέσκο τηγανιτό . (κλίκ εδώ για τοποθεσία)

Ραντεβού (Rendez Vous) – (μπροστά στο λιμάνι, στο σημείο που βρίσκεται το Μπούρτζι – όλο το μενού είναι τέλειο, αν όμως το επισκευθείτε σας προτείνουμε οπωσδήποτε να δοκιμάστε τη βάφλα με σοκολάτα κίντερ μπουένο και παγωτό βανίλια Μαγαδασκάρης – είναι απλά τέλεια! . (κλίκ εδώ για τοποθεσία)

Για Ιταλική Κουζίνα:

 1. Scuola Pizzeria (κλίκ εδώ για τοποθεσία)
 2. Carreras Pizzeria (κλίκ εδώ για τοποθεσία)
 3. Il Porto Pizzeria (κλίκ εδώ για τοποθεσία)
 4. La Gratella (κλίκ εδώ για τοποθεσία)

Για σουβλάκια

 • Trendy Grill (κλίκ εδώ για τοποθεσία)

Για κρέπες

 • Trendy (κλίκ εδώ για τοποθεσία)

Για καφέ και ποτό

 1. Sokaki (κλίκ εδώ για τοποθεσία)
 2. Xenon (αν προτιμάτε πλατεία) (κλίκ εδώ για τοποθεσία)
 3. Ηλιοστάσιο (για θέα στο Μπούρτζι και κούνιες) (κλίκ εδώ για τοποθεσία)
 4. 3Sixty (κλίκ εδώ για τοποθεσία)

Για καφέ και μπάνιο ή για φαγητό ή για ποτό βραδινό δίπλα στη θάλασσα

 • BluBlanc (κλίκ εδώ για τοποθεσία)

Για όσους θέλουν μία μοναδική εμπειρία φαγητού και θέλουν να οδηγήσουν για περίπου 45 λεπτά, μη χάσετε τη ταβέρνα Μπατζάβαλης (κλίκ εδώ για τοποθεσία).

Text us for support